Salvatorii SMURD, înmormântaţi cu onoruri militare şi flori aruncate din aer

Trei din cei patru membri ai echipajului SMURD care şi-au pierdut viaţa în timpul unei acţiuni de salvare au fost înmormântaţi, duminică, 5 iunie, cu onoruri militare, în aplauzele ieşenilor prezenţi.

Sicriele a doi dintre salvatorii SMURD Iaşi, asistentul medical Gabriel Sandu şi pilotul Doru Gavril, au fost întâmpinate în Cimitirul ‘Petru şi Pavel’ cu zeci de coroane de flori, care au fost depuse pe marginile aleilor, până la mormintele acestora.


Cei doi au fost înmormântaţi cu onoruri militare, în prezenta a câteva sute de rude, prieteni, colegi şi a oficialităţilor din România şi Republica Moldova.

În timpul funeraliilor, un elicopter aparţinând Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi, al cărui comandant a fost Doru Gavril, a survolat zona şi a aruncat flori deasupra sicrielor salvatorilor. La rândul lor, jandarmii au tras mai multe salve de foc. Alte două aeroplane aparţinând Aviaţiei Civile au survolat la rândul lor zona, în semn de omagiu şi apreciere faţă de salvatorii de la SMURD.

Un ceremonial similar a fost oficiat la cimitirul Buna Vestire, unde a fost înmormântată Mihaela Dumea, care era medic SMURD.

Al patrulea salvator, copilotul Voicu Şocae, a fost înmormânat duminică, la Bacău. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata