Samsung va investi 17 miliarde dolari pentru construcția unei fabrici de procesoare în Texas

Compania ​Samsung va anunța marți, că a ales statul Texas pentru fabrica de procesoare unde aceasta va investi 17 miliarde dolari, scrie Wall Street Journal.
Criza semiconductorilor a făcut și mai mare nevoia de noi unități de producție, iar autoritățile din SUA oferă companiilor diverse avantaje pentru a le convinge să deschidă uzine.
Astfel, în 1990 SUA avea 37% din capacitatea mondială de producție de procesare, dar acum are 12%, lideri fiind Taiwan, China și Coreea de Sud.
În contextul de producţie, compania Samsung va construi fabrica lângă un orășel texan de 16.000 de locuitori, Taylor, producția nu va începe mai repede de finalul lui 2024 și numărul de locuri de muncă va ajunge la 1.800.
Din punct de vedere al negocierilor, orășelul a convins Samsung și prin faptul că i-a făcut o reducere de 92% la taxa pe proprietate în primii zece ani, urmând ca procentul de reducere să scadă gradual în fiecare deceniu.

De altfel, presa a scris că Samsung a avut discuții pentru locul viitoarei fabrici și în Arizona, New York și Florida, dar micul oraș din Texas a câștigat.

Aşadar, statul Texas vrea să devină un ”hub tech” și să atragă tot mai multe companii prin subvenții, dar și prin diverse scutiri de taxe.
Sursa: Hotnews.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata