Sancţiuni de circa 334.000 de lei aplicate de poliţişti într-o acţiune de verificare a centurii şi alcoolului la volan

Polițiștii rutieri din Ilfov au controlat 1.825 de autovehicule și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 334.000 de lei în cadrul acțiunilor desfășurate la nivel național pentru menținerea climatului de siguranță rutieră pe drumurile publice, desfășurate în perioada 7 – 13 decembrie.

Polițiștii au controlat 1.825 de autovehicule și au aplicat 1.592 de sancțiuni contravenționale, în valoare de circa 334.000 de lei, dintre care 633 au fost aplicate șoferilor depistați la volan fără centură de siguranță, iar 18 celor depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice, informează un comunicat al Inspectoratului Poliției Județene Ilfov remis luni.

Totodată, polițiștii au întocmit nouă dosare penale pe numele șoferilor depistați la volan cu o alcoolemie peste limita legală, fiind reținute 88 de permise de conducere și 38 de certificate de înmatriculare.

Acțiunile SEATBELT și ALCOHOL fac parte din planul de operațiuni al Organizației Poliției Rutiere din Europa (TISPOL) și au urmărit, în special, impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție omologate de către conducătorii auto și pasagerii aflați în autovehicule, dar și pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata