Sandu (ANM): Vineri este posibil să ningă în sudul ţării

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunțat că vineri, 6 martie, după-amiază este posibil să ningă în sudul țării.

„În România, deocamdată, este emis cod galben, care înseamnă viscol la munte. Vineri după-amiază sau mâine noapte este posibil să se transforme în ninsoare inclusiv în București, adică sudul țării, viteze de vânt de 50-60 de km/oră și am dat exemplu cu țările din bazinul Mării Mediterane ca să vedem evoluția la ce să ne așteptăm„, a precizat Sandu în cadrul unei videoconferințe desfășurate la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

El a menționat că pentru zonele unde vântul de peste 70 km/oră se asociază cu ninsoarea ar putea fi emise coduri portocalii pe perioade limitate.

„Urmează ca la expirarea atenționării cod galben la nivel național, adică sâmbătă după-amiază, să nu emitem la nivel național o altă atenționare, pentru că precipitațiile practic se diminuează foarte mult, rămâne însă vântul la 40-50 km/oră și pentru aceasta probabil se vor mai emite atenționări locale”, a explicat Ion Sandu.

Potrivit acestuia, în Europa, începând cu Italia, Croația, Muntenegru și vestul Serbiei, sunt emise coduri roșii pentru intensități foarte mari de precipitații asociate cu vânt. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata