Sandu (ANM): Vor fi intensificări de vânt în sudul ţării şi temperaturi mai mici cu 20 de grade în unele zone

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunțat vineri că până la jumătatea săptămânii viitoare vor fi temperaturi mai mici decât norma climatologică iar în această noapte vântul va sufla cu peste 50 de km la oră în Bărăgan.

„Până la jumătatea săptămânii viitoare temperaturile sunt destul de scăzute comparativ cu normele climatologice. Spre exemplu, la Rădăuți erau ieri 10 grade în timpul nopții și poimâine dimineață vom avea—10 grade. Prin urmare o scădere de 20 de grade de temperatură (…) care va ține până la jumătatea săptămânii viitoare”, a afirmat Sandu în cadrul Comandamentului pentru Situații de Urgență convocat la Palatul Victoria de premierul Victor Ponta.

Sandu a mai precizat că atenționarea cod galben care este în vigoare până în vineri seară se oprește pentru Moldova, dar „vor fi intensificări de vânt în toată partea de sud est a țării, mai ales în Bărăgan — peste 50-60 de km pe oră — în această noapte și până mâine după-amiază, pentru care ANM va emite destul de multe atenționări pe zone și pe intervale”.

Potrivit directorului ANM, cantitățile de precipitații vor fi nesemnificative începând de mâine până pe 7-8 noiembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata