Şantaj la şefa ÎCCJ: „Nu pot să mai aştept/’Televiziunile mi-au oferit mulţi bani”

Mariana Rarinca, femeia care a șantajat-o pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a trimis patru SMS-uri în care amenință că va divulga unor televiziuni informații compromițătoare despre judecătoare.

În motivarea deciziei Tribunalului București prin care Mariana Rarinca a fost arestată pentru 30 de zile se arată că femeia a fost angajată contabilă la cabinetul de avocatură al lui Adrian Stanciu, soțul Liviei Stanciu.

Acesta a decedat în martie 2011.

După trei ani, în contextul în care Livia Stanciu candida pentru un nou mandat de președinte al Curții Supreme, Mariana Rarinca i-a cerut judecătoarei suma de 20.000 de euro, bani care pretindea că ar fi o datorie mai veche a fostului soț, dar fără să aducă dovezi în acest sens.

Inițial, banii au fost ceruți cumnatului Liviei Stanciu.

Astfel, cumnatul Liviei Stanciu a declarat la DNA că femeia l-a sunat să vină la Galați pentru a discuta o problemă legată de Livia Stanciu.

Acesta s-a întâlnit cu Mariana Rarinca la Galați, iar femeia i-a spus că nu poate să se mai ducă acasă, deoarece la poartă sunt două mașini ale unor televiziuni care o așteaptă să le dea informații despre activitatea soțului Liviei Stanciu, iar jurnaliștii „i-au oferit mulți bani” pentru a le da amănunte „picante”.

Apoi femeia i-a trimis acestuia, în perioada octombrie-decembrie 2013, patru SMS-uri cu greșeli de ortografie: „Nu pot să mai aștept. Nu o să va placă dar mam hotărît să numai țin cont decît de mine și de ai mei. Cineva va avea musafiri neplăcute la ușă”, „Sunt în drum spre București nu mai am milă de nimeni. o să iasă așa de urît încât poate să și dea demisia am vrut doar banii mei”, „Am semnat cu o tel și voi spune cu o tel și voi spune tot ce știu cu date concrete și cu martori. dna ma ignorat total dar eu am plătit o parte din datorii și vreau banii”, „Voi pune și pe internet”.

După ultimul mesaj primit pe 13 decembrie 2013, cumnatul a sunat-o pe Livia Stanciu și a întrebat-o dacă a luat legătura cu Mariana Rarinca și i-a spus că femeia pretinde 20.000 euro.

Mariana Rarinca a sunat-o apoi pe Livia Stanciu pe 3 iunie 2014 și a amenințat-o că va divulga informații despre ea dacă nu primește cei 20.000 euro.

Livia Stanciu a anunțat DNA, iar pe 10 iunie procurorii au reținut-o pe Mariana Rarinca, care a fost apoi a fost arestată preventiv. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata