Sărbători religioase – 25 august

Ortodoxe

Aducerea moaștelor Sf. Ap. Bartolomeu; Sf. Ap. Tit

Greco-catolice

Aducerea în Veneția a moaștelor Sf. ap. Bartolomeu; Amintirea Sf. ap. Tit

Romano-catolice

Ss. Ludovic, rege; Iosif de Calasanz, pr.

Sfântul Apostol Tit este pomenit în calendarul creștin ortodox la 25 august. Sfântul Apostol Tit, unul din cei 70 de apostoli ai lui Hristos, a fost martor la minunile Mântuitorului Hristos, dar a văzut și Patimile Lui, îngroparea și Învierea, dumnezeiasca Sa Înălțare; apoi Pogorârea Preasfântului Duh asupra Sfinților Apostoli. Și crezând el în Iisus Hristos, a fost botezat de Sfântul Apostol Pavel.

După aceea a fost hirotonit și trimis cu Sfântul Apostol Pavel să învețe și să hirotonească pe cei ce i-ar socoti acesta a fi vrednici. L-a însoțit pe Sfântul Apostol Pavel în călătoriile sale propovăduind pretutindeni cuvântul lui Dumnezeu.

Au ajuns astfel în Creta unde domnea Rustil, cumnatul lui Tit după soră, și au ajutat la constituirea bisericii lui Hristos. După aceea, plecând din Creta s-au dus în Asia și de acolo la Roma, unde au rămas până la moartea Sfântului Apostol Pavel.

Sfântul Apostol Tit s-a întors în Creta, unde a avut sfârșitul, la o vârstă înaintată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata