Sărbători religioase – 30 iulie

Ortodoxe

Sf. Ap. Sila, Silvan, Crescent, Epenet și Andronic; Sf. Mc. Iulita; Sf. Sfințit Mc. Valentin, episcopul Umbriei

Greco-catolice

Sf. ap. Sila, Silvan, Crescent, Epenet și Andronic, din cei 70

Romano-catolice

Sf. Petru Crisologul, ep. înv.

Sfântul Apostol Sila, pomenit în calendarul creștin ortodox la 30 iulie, împreună cu Sfinții Apostoli Silvan, Crescent, Epenet și Andronic, era din Ierusalim. Este cel care, după primul Sinod Apostolic (anul 50), a fost trimis în Antiohia, pentru a duce creștinilor din acest ținut hotărârile primei adunări a comunității creștine. L-a însoțit pe Sfântul Apostol Pavel în cea de-a doua călătorie a sa, în care au străbătut Frigia, Galatia, apoi Macedonia. De aici au plecat în Corint, unde Sfântul Sila a fost hirotonit episcop al Corintului.

Sfântul Apostol Silvan a fost alături de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, amândoi pomenindu-l în scrisorile lor. Apostolul Silvan a fost făcut episcop al Tesalonicului.

Sfântul Apostol Crescent a fost episcop în Galatia, apoi a propovăduit pe Hristos în Galia. A avut sfârșit mucenicesc în timpul împăratului Traian (98-117).

Sfântul Apostol Epenet a fost episcop în Cartagina.

Sfântul Apostol Andronic (Sfântul Andronic mai este pomenit și în 17 mai, împreună cu Iunia, ajutătoarea lui). El a fost episcop în Panonia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata