Sârbu: Eu cred că în PSD nu se mai poate vorbi de divizare

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, este de părere că în partidul condus de premierul Victor Ponta nu se mai poate vorbi de divizare atâta vreme cât PSD este la guvernare și deține în Parlament majoritatea necesară pentru a implementa măsurile asumate.

Comentând miercuri afirmația președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia cel mai mare risc pentru PSD ar fi ca, în urma competiției interne pentru prezidențiale, partidul să se divizeze, Sârbu a declarat: „Sigur că dânsul are dreptate, dar eu cred că în PSD nu se mai poate vorbi de divizare. Cunosc partidul atât de bine… Care ar fi motivele partidului, când e la guvernare, când are în Parlament majoritatea necesară, când lucrurile s-au conturat? Sunt diverse forme democratice de acțiune, asta este altceva, dar asta nu înseamnă că partidul s-ar diviza. Nu cred că e cazul”.

În opinia sa, nu este „nimic deosebit” în faptul că liderii social-democrați au ales să organizeze reuniunea Comitetului Național Executiv (CNEx) într-o fostă bază militară din Orăștie, reamintind că în 2013 o astfel de reuniune a avut loc în complexul turistic Murighiol.

Citeste si:  Jeffrey Franks: Nu se pune problema acordării unor sume suplimentare pentru pre-finanţarea proiectelor europene

Sârbu a subliniat că la ședința lărgită a CNEx al PSD va fi prezentă „toată forța partidului”.

„Nu am văzut ordinea de zi și nu știu ce se va discuta, doar ce s-a anunțat. Oricum, e toată forța partidului acolo și eu cred că toate deciziile care se vor lua vor fi cele mai bune. Nu suntem numai noi, membrii Biroului sau al CNEx. Sunt și primarii de municipii, președinți de comisii, membrii Birourilor Permanente, lideri de grup, miniștrii toți. Așa cum am spus, toată forța partidului”, a spus senatorul.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că partidul ar trebui să se unească în jurul unui singur candidat la prezidențiale pentru a avea ‘șanse reale de câștig’ și a apreciat că riscul cel mai mare pentru social-democrați ar fi să se divizeze într-o competiție internă.

Citeste si:  Scala din Milano, care a înregistrat pierderi de 23 de milioane de euro, speră să-şi reia activitatea în septembrie

Social-democrații și-au stabilit calendarul pentru desemnarea candidatului la funcția de președinte al României, astfel că pe 30 iunie va fi convocat Comitetul Executiv Național al partidului iar pe 1 august, la Consiliul Național, toți cei interesați își vor putea depune candidaturile.

Potrivit președintelui PSD, premierul Victor Ponta, candidatul va fi desemnat oficial în urma congresului partidului din luna septembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner