Şase aeronave de luptă canadiene vor ateriza la Câmpia Turzii

Șase aeronave de luptă de tip CF-18 Hornet ale Forțelor Regale Aeriene ale Canadei, împreună cu personal navigant și tehnic, sosesc miercuri, în jurul orei 17,00, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, informează un comunicat de presă al MApN.

Militarii canadieni vor participa la exerciții și activități de pregătire în comun cu militarii români.

Canada anunța pe 29 aprilie că șase avioane CF-18 ale aviației sale vor fi trimise pentru a susține operațiunile NATO din Europa de Est și vor fi staționate în România, potrivit CBC/Radio-Canada.

”Ca răspuns la cererea NATO de a sprijini securitatea noastră colectivă și de a demonstra solidaritatea noastră cu poporul din Ucraina, vom desfășura șase avioane CF-18 în Europa”, a declarat ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson. Ministrul a precizat că avioanele decolează de la Bagotville (Quebec) și vor avea baza în România, urmând să participe la misiuni de monitorizare și de antrenament.

Pe 30 aprilie, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a avut o convorbire telefonică cu omologul său canadian, Robert Nicholson, cei doi miniștri stabilind de comun acord organizarea unor exerciții militare la nivelul Forțelor Aeriene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Nelutu spune

    Doar asa am devenit un poligon de antrenement al NATO si o tinta sigura pentru un atac armat!Toti nemernicii care au condus si conduc Romania,isi vor pune familiile la adapost,iar populatia Romaniei va fi lasata de izbeliste,la discretia dusmanilor,din interior si din exterior!Asta este unul ditre „avantajele”apartenentei la NATO si UE !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata