Satu Mare: Festivalul viei şi vinului, la a doua ediţie

Cea de-a doua ediție a Festivalului Viei și Vinului va avea loc în perioada 16-17 august în comuna Beltiug, localitate din județul Satu Mare care are peste 370 de pivnițe.

„Scopul acestui festival este de a promova vinul de Beltiug. Aici, tradiția viței de vie este de aproape 1.000 de ani, s-a dezvoltat foarte tare mai ales după colonizarea șvabilor în jurul anului 1730, tradiție care s-a menținut pe parcursul a două secole și jumătate. Țin să menționez că în Beltiug sunt peste 370 de pivnițe, cred că suntem unici în Europa. De altfel, pe timpul împărătesei Maria Tereza s-a cunoscut drumul vinului, din Beltiug foarte mult vin exportându-se în Viena”, a declarat marți, într-o conferință de presă, primarul comunei Beltiug, Ioan Bartok Gurzău.

Timp de două zile producătorii își expun vinurile și le vor putea vinde, în paralel fiind organizate și spectacole cu invitați precum Ana Lesko, Petrică Mureșan, Nicolae Mureșan, Compact.

Evenimentul este Organizat de către Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Beltiug și Asociația Podgorenilor Sfântul Orban.

În total în județul Satu Mare sunt peste 1.000 de hectare cultivate cu viță de vie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata