Satu Mare: Ovidiu Silaghi a obţinut mandatul de deputat în Colegiul 2

Ovidiu Silaghi, fost președinte al PNL Satu Mare, a obținut mandatul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare din partea alianței PSD-UNPR-PC, în vreme ce Dan Diaconescu s-a situat pe locul patru.

Potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Județean Satu Mare, Ovidiu Silaghi a obținut 8.073 de voturi, fiind urmat de Nagy Szabolcs (UDMR) — 6.403 voturi, Ileana Blidar (PDL) — 2.696, Dan Diaconescu (PP-DD) — 2.651, Sergiu Băbășan (FC) — 1.554 și Laura Bota (PMP) — 1.070.

În Colegiul 2 au fost exprimate 22.447 de voturi din totalul celor 66.635 de alegători înscriși în listele electorale permanente.

Duminică seara, după anunțarea rezultatelor exit-poll, Silaghi și-a exprimat speranța ca împreună cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să poată reface Uniunea Social Liberală, fiind convins că acest semnal se va da din toată țara.

Ovidiu Silaghi s-a înscris în PSD cu o zi înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru Colegiul 2 Satu Mare, după 25 de ani în care a fost membru PNL, el ocupând de-a lungul timpului mai multe funcții publice precum cea de ministru, deputat sau europarlamentar. Silaghi a candidat din partea alianței PSD-UNPR-PC și a fost susținut și de PNL Satu Mare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata