Savonea: Este un boicot instituțional. Nouă membri au inițiat propuneri de modificări legislative

Lia Savonea a anunțat, marți, că 9 membri CSM au decis să inițieze propuneri de modificări legislative pentru a fi organizate ședințele de plen „legal”, între acestea fiind incluse reducerea cvorumului pentru a evita amânările în situația care unii magistrați nu se prezintă.

„Este un veritabil boicot instituțional. Având în vedere această situație, (…) 9 membri au hotărât să inițieze niște propuneri de modificări legislative pe care să le discutăm și să le formalizăm instituțional, astfel încât să asigurăm desfășurarea ședințelor legal. Măsurile vizează reducerea cvorumului pentru situațiile în care anumiți membri refuză să se prezinte nejustificat, respectiv ca ședințele să fie legal constituite. Mă refer la membrii Consiliului cu activitate permanentă în CSM”, a spus Lia Savonea.

Șefa CSM a mai precizat că este propusă și sancționarea lipsei nejustificate de la plen cu pierderea funcției deținute în Consiliu.

Precizările vin după ce mai mulți procurori CSM au lipsit de la plenul de marți, nefiind întrunit cvorumul. Pe ordinea de zi se afla validarea Adinei Florea la șefia Secției Speciale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata