Scandalul diplomatic cu Rusia ne-ar putea scumpi gazele

Deputatul PSD de Galaţi, Florin Pâslaru, a declarat miercuri (18 august 2010) într-o conferinţă de presă, că scandalul diplomatic dintre România şi Rusia în care secretarul I al ambasadei României la Moscova, Gabriel Grecu, este acuzat de spionaj, va avea efecte în ceea ce priveşte scumpirea gazului la iarnă.

„Stau şi mă gândesc cât ne vor costa gazele la iarnă, pe noi românii, care suntem destul de aproape de Rusia, şi cu toate acestea, anul trecut am avut cel mai mare preţ al gazelor din Europa”, a declarat Pâslaru. Pe de altă parte, acesta a criticat faptul că s-a încălcat protocolul diplomatic prin care astfel de cazuri sunt rezolvate, înainte de prezentarea în presă.

„Nu cred că acel flagrant a fost într-adevăr un flagrant. Serviciile de informaţii din fiecare stat au un protocol între ele prin care, dacă se întâmplă ceva de genul celor arătate de televiziunea rusă, întâi se rezolva problema pe cale diplomatică şi după aceea se pleacă pe presă”, a afirmat Pâslaru. Social-democratul este de părere că Rusia a dorit în acest fel să dea un semnal părţii române, dar şi preşedintelui Traian Băsescu.

„Este un semnal foarte clar al relaţiilor diplomatice, care se strică din ce în ce mai mult între România şi Rusia. Este un semnal pe care partea rusă îl dă părţii române, dacă vreţi, lui Traian Băsescu, legat de ultimele întrevederi, de ultimele neînţelegeri, de ultimele eforturi pe care le face Traian Băsescu de a se întâlni cu preşedintele rus, toate lovite de un zid, de un refuz al acestuia”, a declarat Pâslaru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata