Schimbare la prețul energiei electrice

În perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019, consumatorii de electricitate vor achita mai puţin cu 3,53% decât până acum către furnizorii de ultimă instanţă, a hotărât Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Tot de la 1 iulie este introdus și furnizorul de ultimă instanţă opţional, după ce ANRE a demis desemnarea Enel Energie Muntenia în calitate de furnizor de ultimă instanţă opţional (FUI opţional), pentru zonele de reţea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud, informează libertatea.ro.

Mai precis, consumatorii din aceste regiuni pot schimba furnizorul lor tradiţional (CEZ pentru Oltenia, E.ON pentru Moldova şi Electrica pentru Transilvania şi Muntenia Nord) cu Enel, pentru a obţine un preţ mai mic cu 0,3%, dar fără a ieşi în piaţa liberă.

Este pentru prima dată când acest lucru este posibil în România. Prin urmare, se creează o competiţie şi pe piaţa reglementată de energie, căci oamenii pot alege compania care le oferă cel mai mic preţ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata