Schimbul de terenuri pentru Aeroport a intrat, din nou, pe o linie moartă

Dupa ce era dat ca sigur, în luna aprilie 2010, schimbul de terenuri cu SC Metalkid 2008 SRL a intrat pe linie moarta. Reprezentantii Metalkid au refuzat variantele propuse de Consiliul Judetean (CJ) Iaşi intrucit erau in extravilanul Iasului.

Oficialii judeteni spun ca incearca o jonglerie cu terenuri pentru a degreva de obligatii o parcela, care, sustin ei, s-ar plia pe solicitarile particularilor care au teren in zona de extindere. Proprietarii spun ca s-au saturat de variantele prezentate in discutii de CJ si asteapta propuneri concrete.

„M-am saturat sa se spuna ca din cauza mea nu se face Aeroportul. Eu sint de acord cu orice teren ca al meu, intravilan, pe care pot construi, cu racord la utilitati”, a declarat Giani Canschi, al doilea proprietar ce asteapta un schimb de terenuri.
Conform vicepresedintelui CJ Constantin Adascalitei, nemultumirile particularilor care au teren la Aeroport in ceea ce priveste variantele de schimb s-ar putea solutiona de urgenta, se consemnează în Ziarul de Iaşi. Termenul anuntat de oficialul judetean este sfirsitul lunii mai 2010.

Acesta spune insa ca schimbul depinde de pastrarea unei pozitii adoptate recent de Ministerul Administratiei si Internelor. Astfel, Vasile Blaga, ministrul MAI, a solicitat CJ ca, in locul predarii unei suprafete de teren, lucru convenit printr-un protocol, ministerul sa primeasca Aviatia Utilitara, cu tot cu hale si terenul aflat linga sediul actual al aerogarii.

(sursa: Ziarul de Iasi)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata