Şcoala de Excelenţă, un proiect educaţional pentru copii şi părinţi

IRSCA Gifted Education şi Şcoala Genesis organizează, în perioada 12-17 iulie, o Şcoală de excelenţă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani.

Conform unui comunicat remis joi, 8 iulie, cursurile, orientate spre descoperirea şi valorificarea talentelor, oferă copiilor şansa să afle ce aptitudini şi înclinaţii au pentru viitoarele profesii pentru care vor opta.

În cadrul şcolii va fi o echipă de psihologi şi traineri experimentaţi, de la Şcoala Genesis şi de la IRSCA Gifted Educaţiei, care prin jocuri de cunoaştere, perspicacitate şi inteligenţă îi vor învăţa pe copii să-şi dezvolte potenţialul creativ şi intelectual şi să prindă încredere în valoarea personală, invitându-i totodată pe cei mici să viziteze instituţii culturale sau muzee.

Printre cei care se vor ocupa de învăţarea copiilor se vor afla prof. dr. Florian Colceag (expert internaţional în pedagogia excelenţei), campioana olimpică Andreea Răducan (una dintre stelele gimnasticii româneşti), Virgil Popescu (compozitor şi instrumentist), Silviu Oltean (actor la Teatrul Naţional şi al Companiei Passe Partout D. P.), prof. dr. Ligia Goloşoiu (expert la Banca Naţională a României, autoarea cărţii „Banii pe înţelesul copiilor”) şi Mihaela Cherciu (artist plastic, nepoata pictoriţei Paula Ribariu).

Educaţia de excelenţă este o educaţie diferenţiată, orientată către dezvoltarea abilităţilor şi a potenţialului complex, cu care fiecare copil în parte este înzestrat. Scopul acestui tip de educaţie specializată este construirea profilului aptitudinal unic şi dezvoltarea inteligenţelor multiple ale fiecărui copil (verbală, logică-matematică, muzicală, corporal-kinestezică, spaţială, interpersonală, intrapersonală şi naturală).

Şcoala de excelenţă se adresează, de asemenea, şi părinţilor oferindu-le acestora ocazia de a discuta cu specialişti în educaţia de excelenţă şi de a se familiariza cu concepte psihopedagogice moderne şi utile pentru o cunoaştere mai bună a propriului copil şi o orientare şcolară şi profesională a acestuia în mod diferenţiat, în funcţie de aptitudini şi de tipurile de inteligenţă cu care este înzestrat.

La finalul modulului de o săptămână intitulat „Creativitate şi expresivitate”, părinţii vor primi un material orientativ de caracterizare aptitudinală generală a copiilor lor, din care vor descoperi cum pot să le dezvolte acestora creativitatea, expresivitatea şi încrederea în sine şi să le sporească şansele de reuşita în viaţă.

Preţul programului este de 400 lei pentru participanţii din Bucureşti şi 650 de lei pentru cei din provincie. Doritorii se pot înscrie la numărul telefon 0733.107.914 sau pe adresa de e-mail [email protected]
Proiectul „Şcoala de Excelenţă” va fi găzduit de Şcoala Genesis, din str. Şoseaua Străuleşti, nr. 89 A, sector 1, Bucureşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata