Scurtmetraje de Oscar la Festivalul Internaţional de Film NexT

Cele cinci filme nominalizate la trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj la gala premiilor Oscar, inclusiv câştigătorul categoriei, pelicula „Helium”, în regia lui Anders Walter, vor fi prezentate, în premieră, la Festivalul Internaţional de Film NexT în unul dintre cele mai populare programe din festival, Oscar Night, informează organizatorii într-un comunicat .

Cele cinci poveşti sunt cât se poate de diferite. O mamă trebuie să ia decizia dificilă de a-şi părăsi soţul abuziv în „Avant que de tout perdre”, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un băiat soldat care a luat parte la atrocităţi în drama „Aquel no era yo”, un psihiatru (Martin Freeman) consultă un deţinut care se crede Dumnezeu în comedia cu umor absurd „The Voorman Problem” iar o mamă se dă de ceasul morţii să-şi pregătească familia pentru o nuntă în amuzantul „Do I Have to Take Care of Everything?”.

Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj a plecat în Danemarca, pentru povestea emoţionantă a unui băieţel care suferă de o boală incurabilă şi care îşi construieşte, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. În filmul „Helium”, regizorul Anders Walter a combinat efectele speciale cu imaginile filmate, într-un scurtmetraj care i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film.

Cea de-a opta ediţie a festivalului NexT va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro şi Ceainăria Cărtureşti. Evenimentul este organizat de Societatea Culturală NexT cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata