Se anunță revenirea la marile birouri? De ce sucursalele bancare ar putea obține o nouă viață

Pandemia COVID-19 a accelerat trecerea la serviciile bancare online în Europa, dar a oferit, de asemenea, unor sucursale suburbane, un nou scop neașteptat – spații de birouri alternative pentru personalul care nu vrea să facă naveta către sediile mari din centrele orașelor.

Creditorii au redus încet numărul sucursalelor destul de neprofitabile de ani de zile, însă opoziția sindicatelor și a politicienilor în legătură cu lăsarea oamenilor fără acces la o sucursală fizică a însemnat că mulți nu au putut să se orienteze către direcția dorită.

Unii caută acum să accelereze închiderile pentru a reduce costurile și pentru a rezista mai bine crizei, inclusiv Credit Suisse (CSGN.S) și Commerzbank (CBKG.DE).

Dar alții se schimbă.

Încearcă să profite de o parte din rețelele lor de avanposturi fizice pentru a-și adapta afacerile la noua realitate.

„Băncile vor încerca să se schimbe mai degrabă decât să-și închidă un număr mare de sucursale neprofitabile”, a declarat Daniel Dawson, asociat la firma de cercetare bancară RBR.

În Marea Britanie, Virgin Money (VMUK.L) a declarat că identifică sucursale în care personalul biroului care locuiește în zonă ar putea lucra mai degrabă acolo, decât să călătorească în birourile din centrul orașului, în timp ce unitatea din Santander (SAN.MC) din Marea Britanie a declarat că explorează o abordare similară.

Lloyds (LLOY.L), cea mai mare bancă internă din Marea Britanie, a declarat că va lansa „experimente” pentru a testa „cum, unde și când” cei peste 60.000 de angajați ar putea lucra din octombrie.

„Există o mulțime de discuții (în cadrul băncilor) despre bunăstare, în special în lunile de iarnă.

Rețeaua de sucursale poate juca un rol cu ​​adevărat vital dacă este un mediu mai sigur în care faceți naveta ”, a declarat Sarah-Jane Osborne, partener la consultanța imobiliară Arcadis, care a consiliat băncile.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata