Se deschide subscrierea pentru majorarea de capital a Eurohold

Grupul bulgar Eurohold, compania mamă a Euroins, a anunţat miercuri că va demara subscrierea şi tranzacţionarea de noi acţiuni la data de 9 iunie, în cadrul procesului de strângere de finanţare în vederea preluării activelor grupului CEZ din Bulgaria.

Compania Eurohold, cel mai mare holding din Bulgaria şi unul dintre cele mai mari şi puternice grupuri financiare şi de asigurări din Europa, a anunţat în luna martie un plan pentru creşterea capitalului propriu prin emiterea unor noi acţiuni pe Bursa de Valori Bulgară (BSE).

Din punct de vedere bancar, Eurohold va oferi spre subscripţie mai mult de 79 de milioane de acţiuni noi şi intenţionează să strângă până la 197,5 milioane de leva (122,9 milioane de dolari). Compania a stabilit un preţ de 2,5 leva (aproximativ 6,2 lei) pe acţiune şi va considera operaţiunea un succes dacă 40% din noile acţiuni vor fi vândute.

De altfel, toate fondurile strânse de pe urma majorării de capital, alături de o serie de împrumuturi bancare, vor fi utilizate pentru finalizarea tranzacţiei în valoare de 335 de milioane de euro (408 milioane de dolari) privind achiziţia filialelor CEZ Group din Bulgaria. Grupul Eurohold estimează costul total al achiziţiei la 490 milioane de euro, incluzând şi fondurile necesare pentru o ofertă destinată acţionarilor minoritari de la două companii la care CEZ este acţionar majoritar precum şi pentru acoperire unor datorii.

Actual, Eurohold Bulgaria operează în regiunea CEE/SEE/CSI şi este listat la bursele de la Sofia şi Varşovia. Eurohold Bulgaria este activă în asigurări, leasing, vânzări de autoturisme, gestionarea activelor şi operaţiuni de investiţii. Eurohold deţine Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care operează în 11 ţări şi deţine filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia şi Belarus.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata