Se întoarce tirania patronilor

Zi mersi că nu te dau afară” a luat locul lui „Mulţumesc. Ai făcut o treabă bună”, în limbajul angajatorilor de criză.

O viziune mai cinică, dar devenită foarte populară în ultimul timp, este ca cea mai mare răsplată pe care o pot primi angajaţii din partea şefilor într o perioadă cum este cea de faţă este să nu fie daţi afară.

Perioadele în care performanţa era răsplătită prin bonusuri şi prime a trecut odată ce companiile încearcă să reducă cît mai mult costurile. Din acest motiv, angajatorii trebuie să apeleze la soluţii mai eficiente din punctul de vedere al costurilor pentru a şi recompensa angajaţii, fie că este vorba de un simplu „mulţumesc”, de o promovare, chiar dacă aceasta nu vine împreună cu o mărire de salariu, sau programe de teambuilding, nu foarte departe de birou.

Pînă să înceapă criza, piaţa vuia de tot felul de poveşti despre salariile imense pe care alte companii le oferă. Acest lucru crea insatisfacţie. Mai mult, existau foarte multe oferte de joburi şi angajaţii erau tentaţi să plece. Acum lucrurile s au schimbat, ofertele de joburi sînt în scădere, iar poveştile la modă sînt cele despre concedieri. Într o astfel de atmosferă, managerul poate să motiveze angajaţii mai uşor folosindu se de metode alternative, altele decît banii”, spune Radu Mărgărit, senior tranier în cadrul companiei de recrutare şi training HR Synergy.

Sursa: Evenimentul

Citește și
5 Comentarii
 1. gaga spune

  patronului care a fost neam prost pe timp de criza ii vor pleca toti salariatii competentii si cu demnitate dupa ce criza se va termina si se pare ca acest lucru nu va mai dura mult

 2. anca spune

  Am scris un comentariu extrem de politicos care nu a fost publicat doar pentru ca nu canta in struna autorului. Penibil. Nu voi mai intra pe aceasta pagina si voi trimite tuturor pagina salvata care demonstreaza ca eu am scris si autorul in mod discretionar a refuzat publicarea. Absolut penibil!!

  1. admin spune

   Buna ziua!
   Noi nu am primit nici un comentariu politicos din partea Dumneavoastra. Poate l-ati postat in alta parte!

 3. nane spune

  Faptul ca interesul dvs.pentru acest articol este minim, ca de altfel si interesul fata de feed-back-ul oferit de cititori, este dovedit de raspunsul de pe 30 iulie la o reactie de-a mea postata pe 28 iulie…..asta spune multe!!

  Daca eu am postat replica mea in alta parte la acelasi articol inseamna si ca dvs.ati copiat acest articol de altundeva, acolo unde am raspuns eu….sau daca ati dorit sa fiti ironic, ironia nu este subtila ci denota o lipsa crasa de respect fata de cei ce va citesc. Daca exista posibilitatea de a posta un raspuns iar acesta sa dispara …pur si simplu, atunci faceti un efort”financiar” si angajati un specialist IT. Daca nu e nevoie asta inseamna ca eu am postat o replica isr dvs.ati ales sa nu o publicati.

  Daca nimic din toate astea nu s-a intamplat, atunci aveti minima politete fata de un om care v-a vizitat pagina si cu un strop de deferenta solicitati-i cel mult sa mai posteze o data. Daca daca nu exista interes, de ce ati face-o?

  A! Si cu o astfel de atitudine, cu un astfel de raspuns nu ma mir ca dvs.sunteti cel care ia pozitie fata de angajatori…e clar ca nu va e draga munca, ci doar necesara si ca in cei 50% din timpul cat lucrati – conform datelor statistice din Romania – va mananca ura, invidia si in loc sa va vedeti de treaba va macina grija de vecinul, seful, colegul…

  Nu va obositi sa-mi raspundeti. Nu conteaza raspunsul dvs.daca nici pentru dvs.nu conteaza parerile noastre.

  1. admin spune

   Chiar daca pentru Dumneavoastra nu conteaza, ma „obosesc” sa va raspund pentru a va sugera sa vizitati alte site-uri. Noi nu avem nevoie de astfel de cititori, care nici macar nu sesizeaza ca unele texte sunt preluate (partial) din alte surse, cum este cazul articolului criticat de Dumneavoastra.
   Iar unul dintre motivele pentru care efectuam aceste preluari este acela de a scoate in evidenta modul de abordare al revistei economice FINANCIARUL (in comparatie cu publicatiile „de interes general”)
   Dumneavoastra ati ajuns accidental pe acest site.
   Nu va mai obositi sa ne scrieti pentru ca, spre deosebire de altii, noi chiar nu avem timp de pierdut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata