Se schimbă examenul auto: cameră video la traseu şi poliţişti testaţi cu detectorul de minciuni

– Mutat forţat din fruntea Poliţiei Capitalei, chestorul principal Marian Tutilescu vrea să revoluţioneze examenul auto. Instalat recent în fruntea Direcţiei Regim Permise si Înmatriculare Vehicule, Tutilescu anunţă montarea de camera video pe maşinile care vor fi folosite la proba practică.

.
Traseul va fi memorat, printr-un dispozitiv GPS. În plus, traseul va fi filmat, pentru a vedea dacă şi ce erori a făcut candidatul, dacă a fost corect punctat.

Măsura ar urma să fie implementată în Capitală de la începutul lunii septembrie, a declarat Tutilescu pentru Gândul.

Banii necesari pentru achiziţionarea aparaturii vor fi daţi de şcolile de şoferi, care vor instala dispozitivele pe maşinile folosite la proba practică. Iniţial, proiectul se va aplica în Bucureşti. După o primă evaluare, ar urma să fie extins şi în restul ţării.

Potrivit declaraţiilor date de Tutilescu pentru RFI, fiecare examinator are o grilă de punctare şi deseori există contestaţii. Înregistrările video vor putea înlătura orice suspiciune privin prestaţia candidatului şi corectitudinea evaluării.

În plus, pentru a verifica buna credinţă a examinatorilor, aceştia vor fi testati cu detectorul de minciuni.

Integral în Gândul

Citește și
3 Comentarii
 1. andrei spune

  Asta ar fi o masura extrordinara, care ar combate setea de spaga a politistilor examinatori, precum si toanele acestora. Astept cu interes extinderea programului si in restul tarii.

 2. gabriela spune

  Abia astept sa fie montate camere video mai ales in judetul arad pentru ca aici se fac cele mai mari smecherii din toata tara,e mai rau decat in arges.

 3. dumy spune

  cu toate ca o sa se scumpeasca scoala nu ii nici o problema atata timp cat nu esti picat de „baietii buni” eu am sustinut examenu de conducere la cat C si mo picat ca nu le-am dat „dreptu”
  si eu sunt tot din jud arad

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata