Sebastian Lăzăroiu: Prognozele arată o creştere de cel mult 0,8%; probabil va fi zero

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a afirmat, joi seară, că economia României nu s-a relansat şi că prognozele arată cel mult o creştere de 0,8% sau chiar zero.

Lăzăroiu a precizat că situaţia cu care se confruntă actualul Guvern este una istorică, putând fi considerată „momentul T zero”.

„Cred că e primul om politic din România (n.r. – preşedintele Traian Băsescu) care vine şi spune: Ăsta e adevărul, nu mai putem merge în continuare aşa şi dacă nu facem lucrurile astea X, Y, Z, care sunt lucruri nepopulare pentru anumite categorii de oameni, ne ducem în prăpastie”, a mai spus Lăzăroiu.

Cât priveşte zvonurile că ar fi fost ascunse statistici cu privire la situaţia economică ţării, consilierul prezidenţial a susţinut că nu s-a dorit să se ascundă nimic şi că dacă era vorba de vreo minciună, s-ar fi ales varianta creşterii taxelor, a TVA-ului şi a cotei unice de impozitare.

„Următoarele şase luni salariile în sectorul bugetar vor fi mai mici cu 25%. În aceste şase luni, şefii de instituţii au ocazia să facă o analiză serioasă şi să vadă dacă nu sunt oameni în plus. La sfârşitul anului, în situaţia în care ei vor decide că sunt oameni care pot pleca de acolo, atunci sigur că poate să existe pentru anul celălalt o creştere de salariu, dar nu e obligatoriu asta”, a explicat consilierul preşedintelui.

Consilierul a mai precizat că Guvernul trebuie să aibă în vedere şi măsuri pentru susţinerea persoanelor cele mai vulnerabile, dar nu a celor care beneficiază de asistenţă socială în mod nejustificat. El a adăugat că nu există motive pentru o remaniere guvernamentală la începutul unui program atât de ambiţios.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata