Sebastian Vlădescu vrea ca din 2011 valoarea punctului de pensie să se stabilească prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat

Ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, a transmis Camerei Deputaţilor un amendament la proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice în care se stipulează că pentru anul 2011 valoarea punctului de pensie se stablieşte prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2011.

Amendamentul vizează articolul 102 alineatele 1, 7 şi 8 din proiectul de lege.

Vlădescu argumentează că acest amendament trebuie luat în considerare pentru a asigura echilibrul bugetului general consolidat în condiţiile în care deficitul acestuia trebuie redus la sub 3% din PIB în anul 2012 conform programului de convergenţă şi pactului de stabilitate.

Iniţial Comisia pentru muncă a aprobat ca punctul de pensie să fie de 732,8 lei la data intrării în vigoare a legii.

Ministrul Finanţelor susţine că în aceste condiţii deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada 2011-2013 ar fi de 12,5 miliarde lei în anul 2011, 12,6 miliarde lei în 2012 şi 13 miliarde lei în 2013.

Comisia de muncă a Camerei se va întâlni marţi la ora 14,00 pentru a întocmi raportul asupra proiectului de lege care a fost retrimis de plen saptămâna trecută la solicitarea PDL.

Potrivit deciziei Biroului Permanent al Camerei amendamentul susţinut de Sebastian Vlădescu va fi analizat de Comisia de muncă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata