Sechestru asigurător pe clădiri şi terenuri aparţinând lui Gabriel Oprea

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor clădiri şi terenuri situate în municipiul Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov şi Giurgiu, ce aparţin inculpaţilor Gabriel Oprea, Gheorghe Nicolae şi Gabriel-Nicolae Pavel, până la concurenţa sumei de 410.000 lei, informează DNA într-un comunicat.

„Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupţie în vederea recuperării pagubei produse prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, reţinută în sarcina lor. Inculpaţilor le-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispoziţiile CPP”, arată sursa citată.

Comunicatul precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata