Sechestru pe banii din conturile Olguţei Vasilescu până la concurenţa sumei de peste 902.000 lei

Direcţia Naţională Anticorupţie informează luni, 13 iunie, că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturi deţinute în bănci de primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, până la concurenţa sumei de peste 902.000 lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, suma este raportată la infracţiunile reţinute în sarcina inculpatei — trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, patru infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de spălare de bani.

„Prin aceeaşi ordonanţă s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani şi asupra unor imobile aparţinând inculpaţilor Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, până la concurenţa sumei de 568.291,37 lei, raportată la infracţiunile de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani, respectiv spălare de bani, reţinute în sarcina celor doi inculpaţi”, se arată în comunicat.

DNA precizează că aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupţie în vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat luni, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii i-au comunicat că i s-a pus sechestru pe avere.

„Aşa ceva nu există. N-am casă, n-am maşină, asta este situaţia”, a susţinut însă Vasilescu.

La sosirea la DNA, ea afirmase că dacă e luni e „ziua PSD-ului”. „Dacă e luni, e PSD-ul. Am auzit că a fost coadă astăzi şi sper că nu le-au dat la toţi chiar foarte mult, a mai rămas ceva şi pentru mine”, a spus Olguţa Vasilescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata