Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, arestată pentru 30 de zile

Floarea Alesu, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, acuzată de DNA de trafic de influență, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis miercuri Tribunalul București.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Floarea Alesu a fost reținută marți de procurorii DNA pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

Procurorii susțin că, în perioada februarie — martie 2014, Floarea Alesu a primit de la o persoană denunțătoare suma de 10.000 lei și o bijuterie din aur (lănțișor din aur cu pandantiv, în valoarea de 757,97 lei), promițând în schimb să-și folosească influența derivând din funcția de director general și să intervină pe lângă membrii comisiilor desemnate pentru examinarea candidaților înscriși la concursurile pentru ocuparea unui post de inspector (la proba scrisă, respectiv interviu), organizate de Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în mai și iulie, astfel încât fiica acesteia să fie admisă.

De asemenea, în anul 2013, Floarea Alesu a primit, în mod indirect, de la o altă persoană 500 lei, promițând că va interveni pe lângă funcționarii aflați în subordinea sa astfel încât dosarul depus de aceasta pentru obținerea unei pensii de handicap să fie soluționat favorabil.

Floarea Alesu mai este cercetată într-un dosar separat, pentru presupuse fapte conexe infracțiunilor de corupție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata