Şefii STS şi SPP ar putea fi numiţi de Camera Deputaţilor şi Senat

18

Deputaţii au adoptat tacit marţi (23 martie 2010) două proiecte de lege care prevăd ca directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi cel al Serviciului pentru Pază şi Protecţie (SPP) să fie numiţi de Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţă comună, la propunerea şefului statului şi cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

În legile iniţiale se prevedea că directorii STS şi SPP sunt numiţi de CSAT, la propunerea preşedintelui României. Prin cele două propuneri legislative, respectiv cea pentru modificarea şi completarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS şi cea pentru modificarea şi completarea Legii 191/1998 privind organizarea şi funcţionarea SPP se stabileşte că directorii celor două servicii sunt numiţi de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţă comună la propunerea şefului statului şi cu avizul CSAT.

O altă modificare prevăzută în proiectele de lege adoptate tacit arată că cele două comisii pentru apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor prezenta în şedinţă comună anual, în luna martie, un raport privind constatările controalelor pe care le-au efectuat în anul precedent asupra activităţii serviciilor şi vor face propuneri privind oportunitatea menţinerii în funcţie a directorilor.

Cele două propuneri au fost iniţiate de zece parlamentari PSD+PC, printre care se numără Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase şi Titus Corlăţean. Senatul este cameră decizională în cazul celor două proiecte de lege care au fost adoptate tacit de Camera Deputaţilor, în calitate de prim for legislativ sesizat, în condiţiile în care termenul de 17 martie pentru dezbatere şi vot final a fost depăşit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata