Şeful Accor Services: Vor dispărea 25.000 de locuri de muncă după impozitarea tichetelor

– Impozitarea tichetelor va avea un impact extrem de negativ asupra economiei româneşti, ducând  la desfiinţarea a 25.000 de locuri de muncă şi la pierderea a 360 mil. euro, a declarat pentru Realitatea.net  Philippe Blecon, directorul general al Edenred, fostul Accor Services România, cel mai mare jucător de pe piaţa tichetelor de masă.

 

Valoarea reală a taxelor pe care angajatorii le vor plăti pentru tichetele de masă, cadou şi de vacanţă nu va fi de 16%, ci va depăşi 60%, atrage atenţia şeful Accor Services.

În aceste condiţii, firmele vor renunţa să mai acorde tichete şi nu le vor compensa nici cu salarii mai mari, consideră acesta.

„În forma sa actuală, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal prevede nu doar impozitarea cu 16% a tichetelor, ci si aplicarea de taxe si contribuţii sociale salariale şi patronale. Valoarea cumulată a taxelor şi contribuţiilor sociale este de peste 60%”, spune Philippe Blecon. Potrivit acestuia, Guvernul intenţionează practic să impoziteze complet tichetele, tratându-le identic cu veniturile salariale.

Şeful Accor Services România consideră că utilitatea tichetelor va fi eliminată în acest fel, angajatorii vor renunţa să le mai acorde, dar nici nu le vor înlocui cu salarii.

„Companiile vor renunţa să mai acorde salariaţilor tichete, însă este absurd să considerăm că le vor înlocui cu salarii. Astfel, peste 2 milioane de angajaţi îşi vor vedea puterea de cumpărare redusă dramatic. Statul va pierde astfel încasări anuale de aproximativ 360 milioane de euro, generate în prezent de sistemul tichetelor, necâştigand nimic în schimb. Vor dispărea peste 25 000 de locuri de muncă şi se va genera o scădere dezastruoasă a consumului”, spune Philippe Blecon.

Citește și
1 Comentariu
  1. pensionar spune

    IN LOC DE TICHETE DE MASA, PENTRU SANATATEA OAMENILOR CARE TREBUIE SA MANANCE LA PRANZ, FACETI UN LOC DE CANTINA, SI ADUCETI MANCARE LA ANGAJATI, IN LOC DE BON DE MASA.ACELE BONURI DE MASA ERA FOLOSITE PENTRU TIGAR, BAUTUR, GUMA DE MESTECAT ETC.SCOPUL SA MANANCE SA POATA LUCRA ANGAJATUL.LOCURI DE MUNCA S-AR INFINTA PRIN CREAREA CANTINELOR CARE SA DUCA MANCARE CALDA LA FIRME, CARE VOR SA DEA BONURI DE MASA,BONURILE DE MASA DIN PUNCT DE VEDERE MEDICAL ERA O PACALEALA, CA NU SE CONSUMA PENTRU HRANA CI PENTRU ALTE LOCRURI.ACESLE MICROCANTINE AM VAZUT IN TOATE INSTITUTIILE DIN UNGARIA IN 1980, SI ERAU NEMAIPOMENITEDIN PUNCT DE VEDERE MEDICA, NU ERAU AFACERISTI CU BONURI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata