Șeful British Airways spune că nu este nevoie să concedieze și să recruteze personal

Nu este nevoie ca British Airways să concedieze echipajul de cabină și apoi să le retragă în condiții inferioare, a spus șeful Alex Cruz.

Sindicatele și parlamentarii au acuzat compania aeriană că a urmat o politică de „incendiu și retragere”, care a văzut unii angajați care se confruntă cu reduceri salariale de până la 50%.

Dar dl Cruz le-a spus parlamentarilor că „nu va fi nevoie să emită noi contracte”, sub rezerva aprobării personalului.

BA a ajuns la schița unui acord de muncă cu sindicatul Unite săptămâna trecută.

Perechea s-a aflat într-o acută dispută cu privire la planurile BA de a pierde până la 13.000 de locuri de muncă și de a reduce salariile, pe fondul unei prăbușiri a cererii de călătorii aeriene.

Într-o discuție cu Comitetul selectiv pentru transport, dl Cruz a spus că este o problemă de „regret” că au durat 73 de zile până când sindicatele non-pilot ale BA să se așeze și să negocieze.

Însă deputatul laburist Sam Tarry a răspuns: „Aș argumenta că dacă nu le-ați fi pus o armă metaforică la cap, atunci s-ar putea să nu se fi întâmplat”.

Alex Cruz a declarat că, compania aeriană va urma acum „metodologia standard” a acordurilor sindicale și va aduce modificări contractelor existente.

Detalii sunt încă în curs de elaborare și buletinele de vot ale unor angajați încă nu au fost ținute.

Membrii echipajului de cabină cu serviciu îndelungat se confruntă cu o reducere a salariului de 15%, în timp ce speră să păstreze multe dintre indemnizațiile care constituie o parte semnificativă a salariului lor global.

„Am ajuns la acorduri în majoritatea domeniilor”, a spus Alex Cruz.

„Sperăm foarte mult că rezultatul buletinelor de vot va fi acceptarea acestor buletine de vot”.

„Afaceri devastate”

În ceea ce privește dacă BA va trebui sau nu să concedieze 13.000 de angajați, Alex Cruz a spus că, compania nu „trebuie să ajungă la acest număr”.

Cu toate acestea, un număr mare de membri ai echipajului de cabină cu serviciu îndelungat au fost concediați voluntar și mulți angajați au considerat că termenii oferiți în acel moment înseamnă că aceasta este singura lor alegere.

Dl Cruz le-a spus parlamentarilor că pandemia „ne-a devastat afacerea … și încă ne luptăm pentru propria noastră supraviețuire”.

Săptămâna trecută compania aeriană a zburat cu aproximativ 187.000 de pasageri – aproximativ 25% -30% din programul normal de zbor.

„Toată lumea se confruntă cu decizii pe care nu am vrut niciodată să le adoptăm”, a spus Alex Cruz.

El a spus că a luat o reducere de 33% a salariului în timpul pandemiei, reducându-și salariul de la 805.000 de lire sterline pe care le-a câștigat în 2019.

Dar el a refuzat să comenteze un bonus de 833.000 de lire sterline plătit șefului ieșit al companiei-mamă a BA, Willie Walsh.

IAG s-a confruntat cu o reacție negativă din partea acționarilor în legătură cu plata către dl Walsh care a părăsit compania săptămâna trecută.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata