Şeful Misiunii FMI prezintă miercuri concluziile evaluării acordului cu România

Şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks, va susţine miercuri, 4 august, o conferinţă de presă, la Banca Naţională a României, la finalul evaluării acordului cu România.

Misiunea Fondului Monetar Internaţional se află la Bucureşti din 26 iulie şi a avut întâlniri cu premierul Emil Boc, conducerea BNR, cu conducerea unor bănci comerciale, cu mai mulţi miniştri, printre care cel al Finanţelor Publice, al Sănătăţii, al Muncii şi cel al Transporturilor, cu membrii Consiliului Fiscal, cu patronatele şi sindicatele.

Încheierea cu succes a evaluării şi aprobarea rezultatelor acesteia de către Board-ul FMI din septembrie ar permite eliberarea celei de-a şasea tranşe, în valoare de circa 900 de milioane de euro, din împrumutul total de 12,9 miliarde de euro acordat României de FMI, la care se adaugă cinci miliarde euro de la UE, un miliard de euro de la Banca Mondială şi un miliard de euro de la alţi finanţatori internaţionali.

Până în prezent, România a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata