Şeful Raiffeisen România: Cei care nu sunt cu ratele la zi ar putea aduce bani de acasă

Băncile trebuie să-şi reevalueze garanţiile, iar dacă valoarea garanţiilor este sub cea a împrumutului, fiecare trebuie să vină cu bani de acasă, a declarat miercuri, 26 mai, în a doua zi a Forumului Financiar de la Bucureşti, Steven Van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România.

‘Ultima informaţie importantă pe care o am este că băncile trebuie să-şi reevalueze garanţiile, iar dacă valoarea garanţiilor este sub cea a împrumutului, fiecare trebuie să vină cu bani de acasă. Nu este cazul celor care îşi plătesc ratele la zi’, a afirmat Groningen.

Potrivit oficialului Raiffeisen, pe termen scurt creditarea nu va cunoaşte o majorare.

‘Pe termen scurt, nu văd un potenţial de creştere economică în privinţa creditării. Avem nevoie de cerere şi consum intern. Dacă trebuie să luăm măsuri fiscale, să le luăm, dacă trebuie să disponibilizăm oameni, să-i disponibilizăm, dar măcar să ştie ce fac în viitor’, a precizat Steven Van Groningen.

În ceea ce priveşte cursul valutar de pe piaţa românească, şeful Raiffeisen Bank România este de părere că aceasta este volatilă şi că lichiditatea de pe piaţă este suficientă.

‘În România, avem de-a face cu o valută destul de volatilă. Putem să împrumutăm Guvernului de două ori mai mult astăzi. Există lichiditate suficientă pe piaţă şi o dobândă atractivă’, a spus Van Gronigen.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata