Aproximativ 2.500 de persoane vor fi diponibilizate din structurile Ministerul Muncii

Aproximativ 2.500 de persoane vor fi disponibilizate, până în luna septembrie, din Ministerul Muncii şi structurile subordonate sau din cele aflate sub autoritatea sa, a declarat miercuri, 4 august, la un post privat de televiziune, ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

‘Din circa 13.200 de salariaţi cât numără în total ministerul şi structurile sale, în urma disponibilizărilor vor rămâne aproximativ 10.700 persoane. În ultimii 20 de ani s-a ajuns la un număr prea mare de angajaţi, în structurile administrative, raportat la eficienţă”, a afirmat Mihai Şeitan.

Acesta a explicat că disponibilizările se vor face în baza normelor de personal, a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 63/2010, organigramele respective fiind aprobate, dar deciziile vor fi luate numai în urma evaluării angajaţilor.

Referindu-se la structurile unde vor fi făcute disponibilizări, ministrul Muncii a menţionat Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale şi Inspecţia Muncii.

În legătură cu existenţa a prea multe posturi de conducere în organigramele instituţiilor bugetare, ministrul Muncii a arătat că, prin revizuirea atribuţiilor, vor fi desfiinţate servicii şi birouri, angajaţii urmând a fi integraţi.

În ceea ce priveşte şomajul la nivel naţional, Şeitan a afirmat că la sfârşitul acestui an acestea va atinge un nivel de 8,2 – 8,3 la sută.

„La sfârşitul acestui an, şomajul la nivel naţional va atinge un nivel maxim de 8,2 – 8,3 la sută, apropiat de valoarea înregistrată la începutul lui 2010′, a estimat ministrul Muncii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata