Şeitan: Legea pensiilor pentru agricultori, imposibil de aplicat, din cauza costurilor

18

Aplicarea Legii pensiilor pentru agricultori de la 1 ianuarie 2010 este imposibila din cauza costurilor pe care le implica, a declarat miercuri (28 octombrie 2009) Mihai Seitan, candidatul propus la portofoliul de ministru al Muncii, in cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Senat si Camera Deputatilor.

“Legea pensiilor pentru agriculturi spune ca fiecare persoana din agricultura urmeaza sa primeasca o contributie de la bugetul de stat. Cheltuiala pentru anul 2010 este imposibila pentru aceasta perioada de recesiune”, a precizat Seitan. Potrivit acestuia, sunt doua variante de luat in discutie in Parlament – fie o prorogare a legii, fie anularea acesteia, iar persoanele care lucreaza in agricultura vor trebui sa intre in sistemul public de pensii pe baza de contract de asigurare.

“Este imposibil de aplicat aceasta lege la costurile care sunt stabilite acolo, urmând fie sa o prorogam, fie sa o anulam la un moment dat si sa lasam ca persoanele care lucreaza in agricultura sa intre in sistemul public de pensii pe baza de contract de asigurare”, a subliniat Mihai Seitan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata