Senat: Posturile vacante din ministere şi instituţiile din subordinea Guvernului, deblocate în proporţie de 15 %

Plenul Senatului a aprobat miercuri, 26 mai, cu 40 de voturi „pentru”, 32 „împotrivă” şi două abţineri, o Ordonanţă de Urgenţă prin care 15 % din totalul posturilor vacante din ministere şi din instituţiile şi autorităţile publice aflate în subordinea Guvernului vor fi deblocate.

Potrivit expunerii de motive, „blocarea ocupării posturilor vacante a creat disfuncţionalităţi în funcţionarea unor instituţii publice şi, în special, în structurile cu atribuţii în domeniul gestionării asistenţei financiare nerambursabile comunitare”, motiv pentru care reglementarea acestui aspect „nu poate fi amânată, constituind o situaţie extraordinară care vizează interesul general public”.

Conform raportului de admitere formulat de Comisia pentru administraţie publică din Senat, Executivul este autorizat să aprobe prin hotărâre redistribuiri de posturi şi fonduri aferente acestora între bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat, în vederea „întăririi structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenţei financiare comunitare acordate României”.

Potrivit ordonanţei, ordonatorii principali de credite ai instituţiilor amintite au obligaţia să transmită lunar, până la data de 15, pentru luna anterioară, la Ministerul Finanţelor Publice, numărul total al posturilor care s-au vacantat şi care nu au fost ocupate. Ordonanţa nr. 32/2010 este în vigoare din data de 28 aprilie a anului în curs.

Senatul este prima cameră parlamentară sesizată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata