Senatoarea Doina Tudor, urmărită penal pentru complicitate la luare de mită

Senatoarea Doina Anca Tudor este urmărită penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la luare de mită.

Ea este anchetată în dosarul în care fostul său soţ, Daniel George Tudor, a fost reţinut pentru luare de mită, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mișcare a acţiunii penale faţă de Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârșirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Daniel Tudor urmează să fie prezentat vineri Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile, iar Ovidiu Marian va fi prezentat cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi , în perioada martie — mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denunţător în cauză, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri.

„Suma de bani amintită a fost remisă lui Daniel Tudor în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Doina Tudor, senator, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa, cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani. De precizat este faptul că iniţial, inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro”, susţin procurorii.

DNA arată că, în urma sumelor remise cu titlu de mită, la 26 aprilie 2013, Daniel Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) și a impus remedierea unor deficienţe minore și nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata