Senatorii din Comisia juridică au mutilat-o din nou pe ANI

Scandal de proporţii ieri, la comisia juridică din Senat, unde s-a discutat legea Agenţiei de Integritate. În prezenţa reprezentanţilor ambasadelor Elveţiei, Olandei şi Marii Britanii, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a impus din nou cele mai importante modificări care au măcelărit legea ANI în Senat, scrie Curentul.

Astfel, cu sprijinul senatorilor PSD şi PNL din Comisie a fost eliminat amendamentul care prevedea înfiinţarea comisiilor de cercetare a averilor. Amendamentul a fost introdus iniţial de către deputaţi şi prevedea ca aceste comisii să funcţioneze pe lângă Curţile de Apel şi să fie formate din procurori şi judecători.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a solicitat în cererea de reexaminare a legii să fie menţinute comisiile de cercetare.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda are însă o părere total diferită de cea a preşedintelui: ‘Legea 144 pentru ANI nu a prevăzut înfiinţarea acestor comisii, Guvernul nu a propus înfiinţarea acestor comisii, deputaţii au propus comisiile pentru a dejuca decizia CCR.

Este profund neconstituţional şi reprezintă un abuz de drept. Este o formă de jurisdicţie specială interzisă prin Constituţie şi de CEDO. Aceste comisii vor avea un singur scop – să-şi demonstreze utilitatea şi să confişte averile”.

Citește și
1 Comentariu
  1. oana spune

    Legea ANI trebuia facuta cum a propus Basescu pentru ca astfel hotia ar fi eliminata mult mai repede!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata