Senatorii vor lucra în teritoriu în perioada 28 aprilie – 26 mai

Biroul Permanent al Senatului a decis, cu majoritate de voturi, ca senatorii să desfășoare, în perioada 28 aprilie – 26 mai, numai activități în teritoriu, dată fiind „încărcătura electorală” a perioadei în discuție, a precizat marți vicepreședintele social democrat al Senatului Cristian Dumitrescu.

„S-a luat decizia în Biroul Permanent ca începând cu săptămâna viitoare, adică din 28 aprilie, până pe 26 mai Senatul să nu mai lucreze în plen și senatorii să-și desfășoare activitatea în teritoriu, ținând cont de faptul că avem trei tipuri de alegeri în această perioadă — pentru Parlamentul European, pentru posturile vacante de senatori și deputați din colegiile electorale, precum și pentru primari sau Consilii locale. Având în vedere încărcătura electorală (…) s-a luat această decizie cu majoritatea voturilor reprezentanților BP”, a precizat Dumitrescu.

El a explicat că după data de 26 mai Senatul va legifera, în ședință de plen, trei zile din săptămână și nu două, așa cum este în prezent.

„Din 26 mai și până la sfârșitul sesiunii parlamentare, Senatul va lucra trei zile pe săptămână cu dezbaterea proiectelor de lege în plen. Adică vom introduce suplimentar încă o zi de plen în așa fel încât să recuperăm toate restanțele care ar putea să apară și să finalizăm, până la sfârșitul sesiunii, toate proiectele de lege de pe ordinea de zi”, a mai spus vicepreședintele social-democrat al Senatului.

Dumitrescu a adăugat că în fiecare zi de luni Biroul Permanent al Senatului se va reuni în ședință pentru a stabili dacă programul necesită modificări în sensul convocării senatorilor în ședință de plen.

În ce privește săptămâna în curs, Cristian Dumitrescu a precizat că Biroul Permanent al Senatului propune renunțarea la sesiunea de întrebări și interpelări și prelungirea dezbaterii proiectelor înscrise pe ordinea de zi a plenului de marți astfel încât să se evite adoptarea tacită a inițiativelor legislative care au termen de adoptare în data de 23 aprilie.

„Pentru săptămâna aceasta, am decis ca lucrările plenului să fie puțin modificate în sensul că azi sesiunea de întrebări și interpelări nu va mai avea loc și vom lucra, în plen, până la ora 19,30 pentru că avem un număr important de legi — 41, care riscă să fie adoptate tacit pe 23 aprilie. De asemenea, am hotărât ca miercuri dimineață programul Senatului să înceapă, în plen, la ora 9.00 cu dezbaterea proiectelor de legi aflate pe ordinea de zi. Declarațiile politice vor putea fi depuse în scris la Secretariatul Biroului Permanent al Senatului și la secretariatul de ședință, urmând ca ele să fie publicate în Monitorul Oficial. În acest fel sperăm ca cele 41 de proiecte de lege să fie adoptate”, a mai spus Dumitrescu, precizând că Biroul Permanent va propune plenului Senatului ca pentru aceste proiecte și propuneri de lege să fie prelungit termenul de adoptare tacită. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata