Senatorul Alexandru Mazăre nu poate justifica o avere de 210.000 euro

29

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 210.775 euro între averea dobândită şi veniturile realizate de senatorul Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanţei Radu Mazăre.

Potrivit unui comunicat al ANI remis joi, diferenţa identificată de către inspectorii de integritate a rezultat din constituirea, de către Alexandru Mazăre, a unor depozite în cuantum de 160.775 euro la o unitate bancară de pe teritoriul statului Israel, precum şi din achiziţionarea unui imobil pentru care a fost achitată suma de 50.000 euro.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Alexandru Mazăre, în perioada exercitării mandatului de senator.

Reprezentanţii Agenţiei susţin că Alexandru Mazăre a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), însă Alexandru Mazăre nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News