Şerban Mihăilescu, la DNA pentru prezentarea materialul de urmărire penală

Senatorul independent Şerban Mihăilescu s-a prezentat joi (4 martie 2010) potrivit unor surse judiciare, la la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală în dosarul în care este cercetat pentru primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit procedurii, după prezentarea materialului de urmărire penală, urmează finalizarea dosarului şi trimiterea sau nu în judecată a inculpatului. Şerban Mihăilescu s-a prezentat, în data de 22 ianuarie, la DNA pentru a i se readuce la cunoştinţă învinuirile în dosarul privind armele de vânătoare.
În 10 iunie 2009, plenul Senatului a avizat favorabil solicitarea Parchetului General de a se începe urmărirea penală împotriva social-democratul Şerban Mihăilescu.
Decizia a fost luată în absenţa senatorului PSD.

Dintre cei 108 senatori prezenţi, 77 au votat „pentru” şi 29 „împotriva” avizului de urmărire penală. Alte două voturi au fost anulate. Parchetul a solicitat Senatului să avizeze începerea urmăririi penale în cazul lui Şerban Mihăilescu în data 31 iulie 2008. De atunci, dosarul s-a aflat la Comisia juridică, mai întâi cea din vechea legislatură, apoi cea actuală.

Senatorii PD-L şi PSD din Comisia juridică au acordat patru voturi pentru şi patru împotrivă în cazul cererii de începere a urmăririi penale a lui Şerban Mihăilescu. Pentru aprobarea unui raport pozitiv era nevoie de votul favorabil a cel puţin 6 senatori din comisie. Fostul social-democrat este acuzat de procurorii DNA de primire de foloase necuvenite şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor.
Procurorii susţin că, în perioada în care ocupa funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Mihăilescu ar fi primit de la consilierul său personal, Fănel Păvălache, arme de vânătoare pe care le-ar fi deţinut, în intervalul aprilie-octombrie 2002, deşi nu avea permis de armă.

acuzatiianchetearmamentDNAdosareprocese juridice
Comentarii (0)
Adaugă comentariu