Serea este acuzat că a primit 21.000 de dolari mită de la Penescu prin intermediul lui Martiş

Fostul arbitru Ionică Serea, arestat preventiv pentru 29 de zile, este acuzat de procurorii anticorupţie că a primit ca mită de la finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, suma de 21.000 de dolari, pentru a favoriza echipa piteşteană într-un meci cu Steaua Bucureşti.

Tranzacţia a fost intermediată de celălalt arbitru arestat în dosar, Marius Martiş, banii fiind livraţi de omul de încredere al lui Penescu, Liviu Făcăleaţă. Tribunalul Argeş a emis vineri mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele arbitrilor Marius Martiş şi Ionică Serea, reţinuţi în urmă cu o zi pentru fapte de corupţie într-un nou dosar în care este implicat finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu.

Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă şi va putea fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore la Curtea de Apel Piteşti. Arbitrul Marius Martiş a fost reţinut joi seară de procurorii DNA sub acuzaţiile de complicitate la luare de mită. Tot joi, fostul arbitru Ionică Serea a fost reţinut sub acuzaţia de luare de mită, în acelaşi dosar. În paralel, procurorii anticorupţie i-au audiat vineri pe finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, şi pe fostul administrator al firmelor omului de afaceri piteştean, Liviu Făcăleaţă. Cei doi au calitatea de învinuiţi în dosar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata