Şereş: Nu înţeleg de ce Iohannis se ascunde şi de ce ar fi fost o ruşine că a fost la Grivco

Fostul ministru al Economiei Codruț Șereș a declarat luni, 1 septembrie, că nu înțelege de ce liderul PNL Klaus Iohannis „se ascunde de un lucru cât se poate de evident” și de ce ar fi fost o rușine faptul că a fost la sediul Grivco.

„Eu nu am niciun comentariu de făcut referitor la Klaus Iohannis decât ceea ce am spun într-un interviu dat unui ziar. Starea de fapt la momentul 2009 nu era dacă eu eram sau nu eram compromis, ci dacă domnia sa a fost sau nu a fost la Grivco și îl rog să răspundă public la acest lucru pentru că în afară de mine mai sunt și alte persoane care l-au văzut acolo. Nu înțeleg de ce domnul Klaus Iohannis se ascunde de un lucru cât se poate de evident și nu înțeleg de ce ar fi fost o rușine faptul că domnia sa a fost la Grivco”, a afirmat Șereș la ÎCCJ.

Întrebat ce s-a discutat la acea întâlnire, fostul ministru a precizat că el nu a participat la acea întrevedere și că era cadrul general creat de propunerile succesive pentru un nou prim ministru al României.

„La întâlnirea propriu zisă, așa cum am și declarat, eu nu am participat, dar îi reamintesc domnului Klaus Iohannis că ne cunoaștem din 2003, îi reamintesc faptul că am fost de mai multe ori la domnia sa la Sibiu, îi reamintesc faptul că liderul Partidului Umanist de atunci Teodor Ancuța, care e fostul președinte al Bursei de Mărfuri, ne-a introdus nu numai pe mine, ci și pe ceilalți reprezentanți ai Partidului Umanist și sincer nu înțeleg de ce în 2009 susținerea lui Dan Voiculescu și a PC era bună, iar astăzi nu mai suntem buni”, a subliniat Șereș.

El a menționat că discuția lui despre Klaus Iohannis nu se poziționează la momentul 2014, ci la 2009 și că în prezent nu mai este implicat politic.

„Ca atare sunt doar un simplu martor a unor lucruri care s-au întâmplat în trecut. Deci domnului Klaus Iohannis nu are de ce să-i fie frică, decât poate cel mult de propria sa personalitate”, a mai spus Șereș. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata