Serviciile de piaţă prestate întreprinderilor s-au majorat cu 10,6%

Pe parcursul anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut cu 10,6% că serie brută, faţă de 2018, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) .

Potrivit datelor INS, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 10,6%, datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+19,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,1%), activităţile de comunicaţii (+6,9%), activităţile de transporturi (+6,1%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,2%).

În ultima luna din 2019, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă, atât că serie brută cu 5,0% cât şi că serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,3%.

În comparație cu luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât că serie brută, cu 9,4% cât şi că serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,6%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 5,0% că urmare a creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+16,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,0%) şi din activităţile de comunicaţii (+3,3%). Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-11,1%) şi activităţile de transporturi (-7,4%), potrivit INS.

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu, cu 3,3%.

Dar și afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2019, comparativ cu luna decembrie 2018, în termeni nominali, a urcat, pe ansamblu, cu 9,4%, creştere susţinută de evoluţia cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+17,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+14,5%), activităţile de comunicaţii (+12,6%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+0,9%). Activităţile de transporturi au scăzut cu 0,2%.

Iar serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2019, comparativ cu luna decembrie 2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 8,6%.

„Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de această. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe”, menţionează INS.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata