Serviciile medicale din România sunt considerate printre cele mai proaste din UE

România este una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană şi serviciile sale medicale sunt considerate printre cele mai proaste din UE, scrie marţi (17 august 2010) Reuters.

Comentariul agenţiei britanice de ştiri vine după ce 4 bebeluşi au murit luni seară la secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi din Maternitatea Giuleşti, din Bucureşti, iar alţi şapte se află internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, cu arsuri pe 70-80% din suprafaţa corpului. EFE menţionează că tragedia a avut loc la Maternitatea Giuleşti, una dintre cele mai prestigioase din capitala României, care a fost modernizată recent.

Standardele de securitate şi igienă în multe spitale sunt aproape neschimbate din perioada comunistă, constată site-ul de ştiri de limbă spaniolă Europa Press. Sky News citează declaraţii ale medicilor, care au spus presei că bebeluşii, care abia dacă au cinci zile de viaţă, au arsuri atât de grave încât este puţin probabil să supravieţuiască. AFP menţionează că autorităţile au deschis o anchetă şi că, potrivit primelor informaţii, un scurtcircuit la instalaţia de aer condiţionat ar fi fost la originea incendiului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata