Sesiune de 100 milioane lei pentru programe de îmbunătăţire a calităţii mediului, derulată de AFM

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) lansează luni, 16 august 2010, o sesiune de finanţare în cadrul Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate, pentru care este alocată suma de 100 milioane lei.

Potrivit AFM, bugetul alocat sesiunii de finanţare, ce se va derula în intervalul 16 august – 1 octombrie a.c, este de 100 milioane lei, iar suma maximă ce poate fi aprobată pentru fiecare proiect nu poate depăşi 3,5 milioane lei.

Finanţarea nerambursabilă, care se derulează prin intermediul coordonatorului, se acordă în proporţie de sută la sută din cheltuielile eligibile ale unui proiect, iar coordonarea unitară a finanţării proiectelor aprobate se asigură la nivel local, prin inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare.

Scopul acestui Program îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului, prin extinderea suprafeţei împădurite la nivel naţional, ameliorarea progresivă a capacităţii de producţie a terenurilor agricole degradate, menţinerea biodiversităţii şi dezvoltarea continuă a funcţiilor ecologice şi sociale ale pădurilor prin finanţarea din Fondul pentru mediu.

Coordonatorii pot depune dosare de finanţare, pentru următoarele categorii de solicitanţi eligibili:

  • unităţi administrativ-teritoriale,
  • asociaţii de proprietari de terenuri cu excepţia celor în care cel puţin unul dintre asociaţi este constituit ca operator economic, şi care au în proprietate/administrare terenuri agricole degradate,
  • composesorate care deţin în proprietate terenuri agricole degradate,
  • unităţi sau instituţii de învăţământ care au în proprietate/administrare terenuri agricole degradate şi
  • unităţi de cult care au în proprietate/administrare terenuri agricole degradate.

Solicitanţii eligibili, interesaţi să aplice în cadrul Programului, pot consulta Ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial al României, disponibil pe pagina web a AFM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata