Sfântul Ierarh Nectarie, prăznuit de credincioşii ortodocşi

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește, luni, 9 noiembrie, pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, cu acest prilej Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Urziceni urmând să-și serbeze cel de-al doilea hram, informează site-ul Basilica al Patriarhiei Române.

Potrivit sursei citate, Catedrala din Urziceni adăpostește, de câțiva ani, racla cu un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, ce va fi scoasă spre închinarea credincioșilor.

În București, părticele din moaștele făcătoare de minuni ale Sfântului se regăsesc la Mănăstirea Radu Vodă.

Sfântul Nectarie Taumaturgul este cunoscut mai ales ca vindecător al celor mai cumplite boli. Puterea făcătoare de minuni ce izvorăște din moaștele sale, aflate la Mânăstirea „Sfânta Treime” din Insula Eghina, atrage mii de credincioși.

Sfântul Nectarie a trăit între anii 1846-1920. A trecut la cele veșnice după ce a îndurat un an și jumătate chinurile cancerului.

A fost înmormântat în mânăstirea sa, „Sfânta Treime”, de ieromonahul iconar Sava care, mai târziu, a pictat prima icoana a Sfântului. După moartea sa, s-a descoperit printr-o minune că din trupul său izvorau picături de mir, iar Patriarhia Ecumenică din Constantinopol l-a proclamat sfânt al Bisericii în 1961, cu pomenirea pe 9 noiembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: sfantulnectarie.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata