Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe solicită amânarea intrării în vigoare a Legii privind cimitirele

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), reunit luni în ședință de lucru, solicită Guvernului și Parlamentului României să amâne intrarea în vigoare a Legii nr. 102/ 2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare, un act normativ pe care îl consideră „deficitar și ambiguu”.

„Sfântul Sinod a luat act cu îngrijorare de adoptarea Legii nr. 102/ 2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare, act normativ deficitar și ambiguu în multe privințe, având ca principală motivație crearea cadrului legislativ pentru înființarea de cimitire private, de către operatori economici, dar care nu reglementează corespunzător problemele generate prin noutățile aduse. De aceea, Sfântul Sinod solicită Guvernului și Parlamentului României să amâne intrarea în vigoare a acestei legi în vederea modificării și completării acestui act normativ”, precizează Biroul de presă al Patriarhiei Române, într-un comunicat transmis luni.

Președintele Traian Băsescu a semnat la începutul lunii trecute decretul de promulgare a Legii privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare.

Conform expunerii de motive, legea are ca scop reglementarea unitară și transparentă a activităților de înființare, funcționare și închidere a cimitirelor, precum și a serviciilor funerare.

Inițiatorii au motivat necesitatea legii prin faptul că majoritatea reglementărilor românești în domeniu erau ‘depășite’ și nu mai corespundeau condițiilor actuale și normelor europene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata