Sfatul lui Băsescu pentru bugetarii cu lefuri tăiate: Cautaţi un job la IMM-uri!

– Presedintele Traian Basescu le-a recomandat „ilustrilor functionari” carora le vor scadea salariile sa-si caute slujbe mai bine platite la IMM-uri, scrie Wall-Street.ro

.
Potrivit presedintelui, masurile de reducere a fondului de salariii din administratia publica centrala si locala vor avea „un efect foarte bun” in sistemul privat, deoarece il vor elibera de „obligatiile pe care le are de a produce bani pentru a sustine asemenea aparate, de asemenea dimensiuni”.

Basescu si-a exprimat speranta ca o parte din banii care vor fi economisiti prin masurile de scadere a salariilor bugetarilor sa mearga la investitii si la IMM-uri. In context, el le-a recomandat celor de la stat sa-si caute slujbe mai bune in domeniul privat. „Sigur, daca vom reusi sa antrenam investitiile in IMM-uri poate si pentru cativa kilometri de autostrada spre satisfactia lui Berceanu, poate ca ilustrii salariati din sectorul public, constatand ca li s-au redus salariile cu 25%, se vor indrepta catre acele IMM-uri unde ar putea sa aiba salarii mai mari”, a aratat seful statului.

„Dar sistemul bugetar nu poate fi atat de sus, din punct de vedere al salarizarii si al veniturilor in mod deosebit, ca e o mare diferenta intre salarii si venituri, in raport cu sectorul privat, care produce banii din care traieste sectorul bugetar. Repet, e ca un om foarte gras si mare, de 200 de kilograme, care sta in spinarea unuia de 50 de kilograme si tot vrea, cand vede farfuria cu mancare, tot ala gras vrea sa manance, nu-i lasa nimic astuia slab, in spatele caruia sta”, a mai explicat presedintele Basescu.

Citește și
2 Comentarii
  1. croitoru spune

    Domnule ! alesutam cand ai zis SA TRAITI BINE ! alesutam cand ai zis ca o sa faci economii de milioane ca o sa mai reduci din cei cu retributii degeaba 470 si o sa-i faci 300 drept recompensa ……nici nu traim bine …..nici nu iai redus pe aceiia ……in schimb ne reduci si painea de la gura …….Era o data un om care a zis ca poporul mai poate sa stranga cureaua pentru ca sa traiasca ei …..era odata o doamna care zicea ca poporul mai poate sa puna un plovar pe el daca ii este frig …..SA TRAITI BINE DOMNULE PRESEDINTE !

  2. Valone spune

    Omul gras cu siguranta sunt plosnitele comuniste – care au jefuit statul roman si avutiile nationale. Sa vedem daca PROFESORII si MEDICII si-ar da demisia TOTI din invatamant ce s-ar intampla ? Poate ca POLITRUCII – categoria care a smenuit in cel mai mare grad BUGETUL ROMANIEI ar trebui sa returneze averile adunate fara munca – insa NU este momentul – ca pulpana Domnului Basescu ii apara. Din acest motiv a aparut ca Prim Ministru si ne-a anuntat masurile DECISE de DUMNEALUI- fara a ne spune daca s-a consultat cu specialisti – care l-ar sfatui clar ca aceste prostii NU salveaza ROMANIA. Dimpotriva vor fi doar niste stimulente pentru o decadere mai rapida. De ce NU IMPOZITUL GRADUAL ? De ce nu se elimina aberatia cu impozitul forfetar si sa se dea liber ca sa isi infiinteze oamenii- in special somerii forme de intreprinderi individuale cu facilitati pentru perioada crizei – iar in acest mod sa fie degrevat bugetul de asistenta sociala ? Exista multiple masuri – insa este clar ca nu exista BUNAVOINTA si PROFESIONALISM si dragoste fata de poporul roman.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata