Sibiu: Austeritatea readuce anul acesta formele clasice de figurine de ciocolată de Paşte, susţine ciocolatierul Florin Balan

Ciocolatierii de la fabrica din Cisnădie (judeţul Sibiu) prelucrează manual, de mai bine de trei luni de zile, câteva tone de ciocolată importată din Belgia, marca Callebaut, considerată cea mai fină din lume, pentru a realiza miei, ouă, iepuraşi, cărţi poştale, sau tablouri de Paşte, pentru clienţi din toată România, de la simpli consumatori, până la hoteluri de cinci stele şi companii multinaţionale, susţine managerul firmei, Florin Balan.

„Anul acesta a fost o reîntoarcere la clasic, probabil că oamenii au realizat austeritatea şi au încercat produsele clasice: oul simplu, iepuraşi, găinuşe, miei. Gama Pralin de Paşti cuprinde câteva zeci de produse, de la praline sub formă de ou, până la figurine de Paşti. Se poartă în acest an figurine mai mici, din cauza austerităţii, la preţ similar cu anii trecuţi, de calitate sporită. Cred că oamenii sunt mult mai atenţi la ceea ce cheltuie, şi atunci noi am încercat să le oferim o alternativă care să le dea un pic mai multă calitate faţă de ceea ce făceam înainte, la acelaşi preţ ca în anii trecuţi”, a declarat joi, Florin Balan.

Ouăle de ciocolată de la Cisnădie pot cântări de la 10 grame la 600 de grame, mieii sunt mult mai mici faţă de cei din realitate, au doar 80 de grame, în timp ce iepurii de ciocolată — câteva sute de grame. Spre deosebire de iepuraşii de jucărie ascunşi în ouă de ciocolată, făcuţi celebri de o altă marcă de ciocolată, iepurii de la Cisnădie, ies direct din ouă tot de ciocolată sau stau chiar cocoţaţi pe ouă roşii.

Pentru iubitorii de clasic şi ciocolată, Florin Balan, singurul ciocolatier român prezent la toate ediţiile Campionatului Mondial al Ciocolatierilor, a creat ouă patinate, care se aseamănă foarte mult cu vechile gravuri.

Tocmai din cauza austerităţii, în acest an, la Cisnădie nu se mai încondeiază ouă de ciocolată, un produs la care se muncea foarte mult şi al cărui preţ nu a putut fi scăzut ca să fie făcut accesibil pentru majoritatea clienţilor.

Nostalgicii cărţilor poştale expediate cu urări de Paşte au alternativa unei vederi de ciocolată, cu timbru de ciocolată, cu urarea gata scrisă şi pe care este desenat tot în ciocolată un iepuraş.

Cei care iubesc arta, pot avea pe birou sau pe masa de Paşte, un tablou de mici dimensiuni, cântărind un sfert de kilogram, cu suport cu tot, din ciocolată.

Câteva sute de români au preferat în acest an, de Paşte, să comande de la Cisnădie, tablouri pictate în ciocolată, „pânza” ilustrând o găină cu trei pui.

Pralin este importator exclusiv în România al brandului de ciocolată Callebaut — ciocolată belgiană, cea mai fină din lume. Fabrica Pralin din Cisnădie importă şi prelucrează, în cadrul grupului de firme Pralin, anual, aproximativ 200 de tone de ciocolată din Belgia. Firma Pralin, înfiinţată în anul 1996, face parte din grupul de firme Pralin Group of Companies, cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata