Sibiu: Decapitări cu ghilotina şi spânzurători în Piaţa Mare în timpul celor trei zile ale Festivalului Medieval

Piața Mare din centrul istoric al Sibiului a fost la sfârșitul săptămânii trecute, pe durata Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane”, tărâmul cavalerilor, domnițelor și nebunilor, atmosfera medievală fiind recreată și de piticul Picioare Lungi, clovni, vrăjitoare, calfe, marionete și care alegorice.

Printre cele mai apreciate distracții au fost pentru localnici și turiști spânzurătoarea și tăierea capului cu ghilotina, desigur toate în joacă, pentru a avea o amintire surprinsă de aparatul de fotografiat.

Și pentru că Ice Bucket Challenge a devenit o modă, în Piața Mare din Sibiu s-au turnat și găleți cu apă rece în cap.

Copiii au fost foarte încântați de cavalerii veniți din Letonia, Germania, Serbia și Bulgaria.

Compania Carros de Foc Spania, cunoscută în întreaga lume pentru spectacolele impresionante cu marionete și care alegorice supradimensionate, a fost prezentă în acest an, în programul Festivalului Medieval ‘Cetăți Transilvane’ Sibiu, cu două spectacole de teatru stradal în premieră la Sibiu.

Calfele călătoare, o prezență unică în România, au făcut și ele demonstrații la Festivalul Medieval ‘Cetăți Transilvane’ Sibiu, cu atelierul meșterului fierar, atelierul meșterului dulgher și atelierul meșterului pietrar.

Atmosfera de vechi târg medieval a fost recreată la Sibiu prin organizarea și în acest an a iarmarocului medieval, la care au venit meșteșugari și artizani din toată țara. Asociația Culturală BIS a animat atmosfera din Piața Mare prin momente de statui vivante, prezentate și în acest an în Piața Mare.

La Medievalul din acest an, publicul a putut asista și la dresură de păsări de pradă, fiind vorba de bufnițe.

Piața Mare este locul în care ajunge orice turist venit la Sibiu. Aici este centrul istoric al Sibiului, prima dată menționat în 1411 ca piața de cereale. în Evul Mediu aici aveau loc cele mai importante evenimente ale burgului, adunările publice și execuțiile. Aici este menționată în 1538 existența unei fântâni, în anul 1550 se așează stâlpul infamiei în partea de Est a pieței, având deasupra statuia lui Roland. Din 2007, anul Capitalei Culturale Europene, Piața Mare din Sibiu se remarcă ca unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România, aici având loc foarte multe evenimente culturale, care atrag anual sute de mii de oameni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata